Vi bruker cookies
(som alle andre)
Du skjønner greia. Vi samler ikke inn mer data enn vi trenger for å forbedre nettsiden, og ingenting kan knyttes tilbake til deg ☺️
Artikler

Befaring av byggeplassen gjort enklere med smarttelefonen

Som oftest har det vært en person som har vært ansvarlig for å inspisere og rapportere problemer, men nå kan alle som har noe med prosjektet å gjøre ta initiativ til å opprettholde sikkerheten på arbeidsplassen.

Befaring, enten det er i forbindelse med HMS eller kun for å få en oversikt i starten av en jobb, er en viktig del av alle prosjekter. Gjennom denne prosessen bør digitale verktøy brukes flittig for å effektivisere arbeidet. 

Med et digitalt verktøy som Skyworker som er tilgjengelig for alle å bruke, gjøres prosessen rask og enkel for alle involverte. Brukere kan laste opp bilder, dokumenter og legge ved kommentarer til hvert avvik som blir rapportert. Jo flere som er med på å registrere avvik eller gjøre befaringen, jo raskere vil alle avvik registreres og sjekklistene fullføres. 

Sjekkliste ved befaring

Sjekklister effektiviserer oppgavene til bedriften og gjør gjentakende rutiner enklere, noe som reduserer mulighetene for eventuelle feil.

Gjennom det Skyworker er det lettere å fullføre, dele og lage sjekklister som kan brukes til befaringer. Malen for sjekklisten utarbeides på forhånd eller importeres som en standard mal fra generelle prosjekter. 

Denne gjøres så tilgjengelig for alle involverte i prosjektet, både interne og eksterne, slik at man sikrer en god fremgangsmåte, uansett hvem som gjennomfører befaringen.

Underveis i befaringen kan brukeren huke av hvert sjekklistepunkt etterhvert som de utføres. Er det noe som ikke er i henhold til sjekklisten eller noe som bør bekreftes, kan man lage et avvik i selve sjekklisten eller legge ved bilder til dokumentasjon.

Et skjermbilde av en sjekkliste i Skyworker

Regelmessige befaringer gjort enkelt

Sjekklister som brukes til befaringer kan gjøres om til maler og gjenbrukes på flere prosjekter. Dette gjør at regelmessige befaringer kan gjøres enklere og smidigere enn tidligere. 

Ved å jobbe med maler for sjekklister har man en bedre mulighet til å kunne utarbeide rutiner, noe som er viktig i bransjer der sikkerhet og inspeksjoner er viktig. 

Regelmessige befaringer av byggeplassen vil la byggefirmaer og andre aktører kunne finne potensielle problemer, løse de raskt, og dermed opprettholde sikkerheten og unngå potensielle ulykker.

Eksempler på typiske punkter som bør være med i en sjekkliste på byggeplassen, inkluderer:

  • Førstehjelpsutstyr tilgjengelig.
  • Oppbevaring av farlige stoffer
  • Sjekk av brannvern ved brannsikkerhet, slukningsapparater og skilting.
  • Renhold, støy og generell orden
  • Er det utført nødvendig kontroll og vedlikehold på maskiner og arbeidsutstyr?

Alle har mulighet til å rapportere

Det viktigste på en arbeidsplass er sikkerhet. Ved krevende arbeid og bruk av større maskiner er det viktig at sjekklister for å forebygge ulykker tas alvorlig og gjennomføres riktig. Enda viktigere kan det også være at flere har innsyn i hva som er blitt sjekket og hvordan sjekklister utføres på arbeidsplassen. 

Skyworker gjør det mulig for alle involverte i et prosjekt å rapportere feil og mangler enkelt og raskt via appen, enten det er gjennom et nettbrett, datamaskin eller på mobilen. I stedet for å å ha en ansvarlig person for å gjennomføre rutinesjekk og inspeksjon, har nå alle sammen en større rolle i å opprettholde sikkerheten for seg selv og andre.

En mann som tar bilde med telefonen ute på en befaring

Prøv ut appen, gratis

Skyworker er utviklet for å kunne bidra til bedre prosjektgjennomføring fra start til slutt. Enten du er entreprenør, underentreprenør, utbygger, håndverker, takstmann eller annet vil verktøyet kunne gi deg en bedre oversikt og smidigere rutiner ved et prosjekt. Prøv ut for deg selv!

Del med andre

Fra 399,- per bruker per måned

Ingen skjulte kostnader. Tilgang til all funksjonalitet.