Vi bruker cookies
(som alle andre)
Du skjønner greia. Vi samler ikke inn mer data enn vi trenger for å forbedre nettsiden, og ingenting kan knyttes tilbake til deg ☺️

En fullverdig plattform

I den moderne forretningsverdenen spiller salgsrollen en avgjørende rolle for bedriftens suksess. Selgere er ansvarlige for å identifisere, utvikle og konvertere salgsmuligheter til varige kundeforhold. I dagens digitale landskap er det viktigere enn noen gang å benytte seg av effektive verktøy og strategier for å maksimere salgsmuligheter, administrere pipeline og forbedre kundeoppfølgning.

Nettopp derfor har Skyworker innebygd salgsmodul som gir oversikt og kontroll over hele salgsprosessen. Ingen tredjeparts verktøy - alt samlet på et sted.

Strukturer din salgsprosess

Med Skyworker CRM-system får selgere en strukturert måte å håndtere og administrere salgsmuligheter på. Ved å bruke Skyworker CRM-verktøy kan selgere organisere og prioritere potensielle salgsmuligheter basert på ulike kriterier som sannsynlighet for salg, forventet salgsverdi og forventet lukkedato. Dette gjør det lettere å fokusere på de mest lovende salgsmulighetene og øke effektiviteten i salgsprosessen.

Administrasjon av dine salgsmuligheter (pipeline)

En viktig del av salgsrollen er å administrere salgspipeline, som er en visuell fremstilling av alle salgsmuligheter fra prospektstadiet til avslutningen av salget. Ved å bruke Skyworker CRM-systemet kan selgere enkelt spore fremdriften til hver salgsmulighet, identifisere flaskehalser og potensielle utfordringer, og ta nødvendige tiltak for å opprettholde fremdrift. Dette gir bedre kontroll over salgsprosessen og øker sannsynligheten for å konvertere muligheter til faktiske salg. 

Forbedret kundeoppfølgning

Skyworker CRM er en uvurderlig ressurs for å sikre god kundeoppfølging. Selgere kan registrere alle kundeinteraksjoner, kommunisere på tvers av forskjellige kanaler og holde oversikt over kundens behov og preferanser. Dette gjør det mulig å tilby skreddersydde løsninger, levere mer personlig service og bygge sterke, langsiktige relasjoner med kundene. Gjennom regelmessig oppfølging kan selgere også identifisere nye salgsmuligheter og øke kundetilfredsheten.

Ta kontroll over salgsprosessen

I dagens konkurransedyktige verden spiller salgsrollen en kritisk rolle i bedriftens suksess. Ved å benytte Skyworker CRM-system kan selgere optimalisere salgsprosessen, administrere salgsmuligheter og forbedre kundeoppfølging. Skyworker CRM gir verdifull innsikt, hjelper til med å administrere salgspipeline og øker salgsverdien. Ved å utnytte mulighetene som et CRM-system gir, kan selgere oppnå bærekraftig suksess, bygge sterke kundeforhold og øke bedriftens vekstpotensial.

Ta kontroll over salgsprosessen i dag ved å implementere Skyworker.

"Brukeropplevelsen i Skyworker er så god at det har ikke vært behov for opplæring."

Martin Trøhaugen

Prosjektleder, Elektro Fiber AS

Les artikkel

Én enkel pris

Du betaler en fast pris per måned per bruker som gir din bedrift tilgang til all funksjonalitet i Skyworker.
Ved integrasjon mot eksterne økonomisystem påløper ekstra kostnad.

Prøv gratis i 14 dager

Det tar under ett minutt å registrere deg og du får umiddelbart tilgang til all funksjonalitet i 14 dager. Du trenger ikke å legge inn betalingskort.

Inkludert support

Vi hjelper deg i gang og støtter deg underveis. Vi kan også utvikle funksjonalitet tilpasset dine behov på forespørsel.

Ubegrenset tilgang til ny funksjonalitet

Vi jobber kontinuerlig med ny funksjonalitet som blir tilgjengelig for alle betalende kunder.

Full tilgang
Pris per bruker per måned.
249 kr
Prosjektstyring
Ressursplanlegger
Kundeoppfølgning (CRM)
*Fakturering
Digitale tilbud og befaringer
Produktdatabase
Timeføring og rapportering
Maler og sjekklister
Egen mobilapp
+ mye mer

*Ved integrasjon mot eksterne økonomisystem påløper ekstra kostnad.